top of page

מדריך חתונה אזרחית בחו"ל

מזל טוב לכל הזוגות שבחרו להינשא בחתונה אזרחית! הכנו עבורכם מדריך שמפרט את כל השלבים בדרך, וגם קצת טיפים והמלצות בנושא. מדריך זה הוא בגדר המלצה בלבד והוא מבוסס על נסיון שלנו ושל אנשי מקצוע נוספים. את רוב ענייני הרישום אנו מציעים כחלק מהשרותים אותם אנו מעניקים לזוגות (מלבד תרגום המסמכים – עבור התרגום אנחנו מפנים לאנשי מקצוע אחרים רלוונטים).

?מי יכול להתחתן אזרחית בחו"ל ואיפה

חתונה אזרחית במדינות אירופה מתאפשרת רק עם טופס המאשר חתונה בחו"ל. לטופס זה שמות שונים – אישור להתחתן בחו"ל, permission to get married abroad, (nola ostra). לצערינו, מדינת ישראל לא מנפיקה טופס זה, לכן רק במידה ויש לשני בני הזוג דרכון זר הם יכולים להתחתן אזרחית בחו"ל (למשל ביוון, איטליה ועוד הרבה יעדים). על מנת לעשות זאת עליהם לפנות לשגרירות של המדינה שהם אזרחים שלה ולבקש את הטופס.

זוגות עם דרכון ישראלי בלבד יכולים להתחתן רק במדינות שלא מבקשות את אותו טופס (מדינות כמו קפריסין, צ'כיה, ארה"ב וכו'). מבחינת עלויות, חתונה בקפריסין בדרך כלל זולה יותר בגלל שהמסמכים צריכים להיות מתורמים רק לאנגלית. תרגום מסמכים לשפות אחרות היא בעלות גבוהה הרבה יותר. זו אחת הסיבות (ולא היחידה) שהרבה זוגות בוחרים להתחתן אזרחית בקפריסין.

?אז איך מתבצעת חתונה אזרחית ומה היא דורשת

זוגות עם דרכון ישראלי בלבד יכולים להתחתן רק במדינות שלא מבקשות את אותו טופס (מדינות כמו קפריסין, צ'כיה, ארה"ב וכו'). מבחינת עלויות, חתונה בקפריסין בדרך כלל זולה יותר בגלל שהמסמכים צריכים להיות מתורמים רק לאנגלית. תרגום מסמכים לשפות אחרות היא בעלות גבוהה הרבה יותר. זו אחת הסיבות (ולא היחידה) שהרבה זוגות בוחרים להתחתן אזרחית בקפריסין.

שלב ראשון - תמצית הרישום

תמצית הרישום מכילה מסמכים הנדרשים להתחלת תהליך הנישואין האזרחי. מסמכים אלו מכילים את תעודת הלידה ואת תעודת הרווקות של שני בני הזוג. ניתן להזמינם בקלות מהאתר של משרד הפנים (בלינק זה).

 

בנוסף, ניתן גם לגשת למשרד הפנים ולבקש אותה (פחות מומלץ, אך אם אתם עושים זאת – אימרו בכניסה שהגעתם להוצאת תמצית רישום ויכול להיות שתיכנסו לתור המהיר). קבלת המסמכים לוקחת כשבועיים והם מגיעים לדואר בכתובת המופיעה על תעודת הזהות.

 

תמצית הרישום צריכה להיות בתוקף של עד שלושה חודשים ממועד החתונה, לכן מומלץ להערך בהתאם. שימו לב – את תעודת הלידה יש להזמין באנגלית (לינק להזמנה). בהגעת המסמכים מומלץ לסרוק אותם באיכות טובה ולשמור כקובץ PDF.

שלב שני - הפיכת המסמכים לקבילים מעבר לים

שלב זה כולל תרגום נוטריוני וחותמת אפוסטיל. ישנן חברות רבות שמספקות את השירות ועלותו היא כמה מאות שקלים עבור התרגום, הנוטריון והאפוסטיל עבור שני בני הזוג. התהליך עצמו כולל תרגום המסמכים, כריכתם עם סרט נוטריוני אדום וחותמת רשמית של נוטריון – והחתמתם בחותמת אפוסטיל.

כדי למנוע תרגום מיותר של מסמכים, שווה לברר מראש איזה מהמסמכים נדרשים בעיריה בה אתם מתכוונים לבצע את הטקס. ישנן עיריות שלא מבקשות תעודת לידה למשל, אז שווה לדעת מראש מה לשלוח לתרגום נוטריוני.

חותמת אפוסטיל היא חותמת רשמית של בית משפט או מוסד רשמי אחר בארץ שמאשר את נכונות המסמכים. ניתן להחתים בחותמת אפוסטיל במזכירות בית המשפט הקרוב לביתיכם. שירות האפוסטיל בבתי משפט ניתן בימים א-ה בשעות 8:30 – 13:30 ועלותו כ30 שקלים.

(מזכירים כאמור שאת תהליך קבלת חותמת האפוסטיל ותרגום המסמכים אפשר לעשות רק בשלושה חודשים שלפני הטקסט ולא לפני).

לינה ודויד 3

שלב שלישי  – בחירת העירייה ותיאום מועד החתונה

בקרוב תגיעו לעירייה מלווים בשני עדים ושתי טבעות לטקס מהיר (לא דתי, לעיתים משעשע ומלווה במתנה סמלית) שיכריז על נישואיכם הרשמיים!

בכל עירייה בקפריסין אפשר לעשות חתונה אזרחית, אך יש הבדלים בין העיריות מבחינת המחיר או השרותים הנלווים המתאפשרים בכל עירייה

 

אז איך לצמצם מכל האפשרויות של העיריות בקפריסין לעירייה אחת?

אם אתם רוצים שהחתונה תהייה גם חופשה רומנטית של שניכם, אפשר קודם לבחור את המלון ואז לבדוק מה העירייה הקרובה של אותו מחוז. אם אתם נוסעים להתחתן ובאותו יום רוצים לחזור הביתה כדאי לבחור עירייה שתהייה קרובה יותר לשדה התעופה בלרנקה או בפאפוס. חשוב גם לדעת שאם מתחתנים בעירייה קטנה חותמת האפוסטיל של תעודת הנישואין עצמה לא תמיד יכולה להינתן במשרדים עצמם וצריכה להישלח או על ידיכם או על ידי נציג העירייה למשרדים הגדולים של אותו מחוז. את כל זה ניתן לברר עם העירייה שתבחרו להתחתן בה!

נתחיל את השלב הזה במקביל לשלבים הקודמים כיוון שבקפריסין עלול לקחת זמן לענות למיילים (על כן מומלץ לפנות גם בשיחת טלפון). את הפניה מומלץ לעשות כחודשיים מראש ולמעשה, לאחר קבלת תמצית הרישום כבר ניתן להזמין תור בעירייה. ישנן מספר עיירות באזור שניתן לבצע בהם את התהליך של חתונה אזרחית. באזור פאפוס ישנן 3 עיירות שניתן להתחתן בהן אזרחית ובכולן המחיר זהה. בנונף, כולן נמצאות מרחק נסיעה קצר במונית. ניתן גם להתחתן בעיירות במחוזות לרנקה, ניקוסיה, איה נאפה ולימסול.

מומלץ לעשות חיפוש קל בגוגל ולראות לאיזו עיירה אתם יותר מתחברים, ותוכלו לשלב את הטקס עם אטרקציות נוספות באזור. מבחינת שעות: ניתן לקיים חתונות בעיריות בקפריסין בכל ימי השבוע במהלך שעות הבוקר-צהריים המוקדמות. עבור חתונה בשבת או בראשון, או עבור חתונה בערב ישנה אגרה נוספת. מומלץ על תכנון מוקדם של לפחות חודש מראש כדי להספיק לטפל בניירת ובטפסים הקשורים לתהליך.

תמורת תשלום נוסף אפשר להעביר את הטקס למלון או לעיריה ותצטרכו חברה או נציד שיארגן את החתונה – פרחים עיצוב צלם הרמת כוסית.

תיאום מועד

לינה ודויד

נקודות חשובות

 שימו לב שלעיתים צריך לשלוח גם צילום דרכון של העדים לעיריה.


 לא תמיד צריך להביא עדים מהארץ, לפעמים העירייה מספקת עדים

 

 בדיקה וקבלת אישור מראש על תקינות המסמכים: זוכרים שסרקנו ושמרנו את תמצית הרישום ממשרד הפנים כקובץ PDF? אז את הסריקה האייכותית שעשינו נשלח לעירייה בה תיאמנו את החתונה, ונוודא מולם שהם תקינים (כדי שלא יקרה מצב שנגיע למקום ואחד המסמכים לא יתקבל בשל פגם).

לאחר החתונה בעירייה – אפוסטיל בקפריסין

לאחר החתונה יש לוודא שהעירייה בה התחתנתם שולחת את מסמך החתונה הרשמי לחתימת אפוסטיל בקפריסין. העלות משתנה בין העיריות ונעה בין 10-30 אירו. לפעמים לוקח כ24 שעות לקבל את המסמכים חזרה לכן מומלץ לקחת זאת בחשבון בתיאום הטיסות והלינה. ניתן גם לקנות בול וללכת באופן עצמאי למשרד החוץ לקבלת אפוסטיל.

לאחר שקיבלתם את המסמך הסופי בקפריסין שימו לב לפרטים כגון איות השמות שלכם, מספר הדרכון ושימו לב שיש חותמות רשמיות וחותמת אפוסטיל. יהיה יותר קשה לתקן זאת בארץ.

לאחר החתונה בעירייה – אפוסטיל בקפריסין

עם חזרתם לארץ יש לגשת למשרד הפנים עבור שינוי סטטוס – ניתן להזמין תור באינטרנט. שימו לב כי יש להרשם במשרד הפנים תוך 30 יום ממועד החתונה הרשמי. למשרד הפנים נביא איתנו את תעודת הנישואין המקורית (עם חותמת האפוסטיל), תרגום לעברית של התעודה, תעודת זהות של שני בני הזוג ודרכונים. תהליך זה נעשה ללא עלות.

 אחרי כל זה - מזל טוב! אתם נשואים!

עלמה וירון בעיריה

מידע נוסף

https://freewedding.info/#%D7%97%D7%96%D7%A8%D7%94%20%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5
 

לכל שאלה נוספת אנחנו פה! ומזמינים אתכם גם להתייעץ עם זוגות שעשו זאת בקבוצת הפייסבוק: "מתחתנים בחו"ל" (להצטרפות לקבוצה).

הנה עוד כמה לינקים שימושיים:

עיריית פאפוס (Pafos)

העירייה הגדולה ביותר והעמוסה ביותר מבין ה 3 העיירות. להלן לינק לטופס הרשמה באתר העירייה הרשמי.

אלו פרטי ההתקשרות הרשמיים - Civil Marriages Office
Tel:26822350, 26822353
civil.marriages@pafos.org.cy

עיריית פאייה (Peiya)

עיר קטנה ורגועה יותר מפאפוס, צמודה אליה ומעט צפונית לה.
info@pegeiamunicipality.com
Tel: 357 26621244

עיריית ירוסקיפו (GEROSKIPOU
עיר שקטה ונעימה צמודה לפאפוס, לעירייה זו ניתן לפנות גם דרך הפייסבוק וכמובן באתר
Tel: 357 26960797, 357 26960823
weddings_geroskipou@cytanet.com.cy

השירות שלנו

bottom of page