הייתם ביריד החתונות המהמם של My day

בו סופסוף פגשתם את הצוות שלנו !!

אפילו קיבלתם מאיתנו מתנה קטנה...

זה הזמן להכניס הביתה קצת מהיופי הזה שמתרחש  

באותן טברנות יווניות שאנחנו כל כך אוהבים

 

 

קצת על המטבח היווני...

 

הרעיון במטבח היווני ובחוויית האירוח היוונית היה מאז ומתמיד סביב רעיון החברות וכדי לבלות יחד עם המשפחה והחברים. האוכל משמש כבילוי, כחגיגה, כסיבה למסיבה!

בגלל זה חתונה מתחברת כל כך יפה לתרבות היוונית- לאהוב את החיים, לחגוג אותם!

חווית האכילה ביוון תמיד תאפשר את הביחד הזה... האוכל מוגש למרכז השולחן במנות קטנות, בצורת Meze (מזאטים) על מנת להינות מכמה שיותר טעמים, המנות מוגשות ליד יין, אוזו או ציפורו (גראפה יוונית) הכל כדי שהשיחה תזרום סביב השולחן וחוויית הביחד תהיה לא פחות ממושלמת.

 

היוונים מאמינים ששמירה על הבריאות היא לא רק ע"י אכילה נכונה, אלא גם על ידי החווייה של האכילה יחד, סביב השולחן. היוונים מכנים זאת "KEFI" , שמשמעות המילה היא אנרגיה ומצב רוח טוב. הרעיון ב-Meze הוא לא כפתיח לאוכל או כמנה ראשונה, אלה כחוויית אוכל בפני עצמה שכולה סובבת סביב רעיון הביחד, השיחה המשותפת, השתיה המשותפת וחיבור הלבבות.

 

הבאנו לכם כמה מהמנות הדומיננטיות של המטבח היווני, בלעדיהן טברנה היא לא טברנה ויוון היא לא יוון...  ואחד מהתבלינים ההכרחיים כבר אצלכם בכיס :) 

 

 

סלט יווני אמיתי 

עם אורגנו

 

מרכיבים ל 4 מנות:

2  עגבניות

1 מלפפון

1 בצל סגול

1  פלפל ירוק

1 פלפל אדום

3  כפות שמן זית

מיץ מלימון אחד

1  כף חומץ

1 כף אורגנו

2  כפות צלפים

2  כפות זיתי טאסוס, מגולענים וקצוצים גס

100 גרם גבינת פטה כבשים משובחת (עדיף יוונית)

מלח

 

אופן ההכנה:

 

  1. חותכים את כל הירקות גס ומערבבים בקערה.

  2. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, החומץ והמלח.מעטרים באורגנו, צלפים ובזיתים.

  3. מניחים את גבינת הכבשים על הירקות, מזליפים עוד מעט שמן זית ומגישים.

 

 

 

 

 

לקרמל: 

חצי כוס סוכר 
כף מיץ לימון 
50  גרם חמאה 

לעוגה: (תבנית עגולה "18 קפיצית)
 8 ביצים 
 1.5 כוסות סוכר 
 כף גרידת לימון
 200 גרם קמח (1.5 כוסות)
300  גרם סולת (2.5 כוסות( 
2  שקיות אבקת אפיה 
 1 כוס חלב 
1  כוס שמן 

 

לרוטב הדבש: 
1 ורבע כוסות סוכר 
1 ורבע כוסות מים או מיץ תפוזים 
מיץ מחצי לימון 
מי ורדים לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

1. מסירים מהתבנית את התחתית, מצפים אותה ברדיד  אלומיניום ומהדקים אותה


2. היטב אל דפנות התבנית. מורחים אותה היטב בחמאה או שמן.

 

3. מחממים היטב מחבת ומוסיפים את הסוכר, החמאה והלימון. מבשלים על להבה נמוכה עד שנוצר טופי קרמל חום נוזלי.

 

4. יוצקים את הקרמל מייד אל התבנית, ומטלטלים את התבנית כך שהקרמל יצפה את כל התחתית. מניחים בצד.

 

5. מקציפים את הביצים והסוכר בקערת המיקסר עד שהן תופחות ובהירות.


6. מוסיפים את גרידת הלימון, הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים בכף עץ עד שהבלילה אחידה. מוסיפים את החלב והשמן ומערבבים שוב עד שהבלילה אחידה.

מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). שופכים את הבלילה לתבנית.

 

7. מכניסים לתנור ואופים כ- 35 דקות, עד שהעוגה זהובה ויציבה. מוציאים מהתנור, הופכים בזהירות את העוגה על צלחת הגשה.

 

8. להכנת רוטב הדבש, מבשלים את כל החומרים עד לקבלת סמיכות. שופכים את הדבש לאט על העוגה כדי לאפשר ספיגה. 

 

 

 

בוקצ'ה- עוגת סולת יוונית

עם מי וורדים 

 זיתים במרינדת עשבי תיבול

וכוכבי אניס

 

 

המרכיבים:

 

4 כוסות של מיקס זיתים (עדיף מזן קלמטה או פישולין)

1.5 כוסות שמן זית איכותי

6 כוכבי אניס

4 שיני שום מקולפות ומעוכות קלות

רוזמרין טרי לפי הטעם

טימין טרי לפי הטעם

2 מקלות קינמון שבורות

2 עלי דפנה

כף זרעי כוסברה

1 כפית פלפל צ'ילי יבש

רבע כפית פלפל אנגלי

 

אופן ההכנה:

 

  1. שמים את הזיתים בקערה.

  2. מחממים את שמן הזית עם כל התבלינים במחבת ומביאים לרתיחה עדינה בחום בינוני.

  3. כאשר התערובת חמה, שופכים אותה בקערת הזיתים, מכסים ומצננים ל 3 ימים לפחות.

 

 

השירות שלנו

03-3019055

0

03-3019055

whatsupp- 0544827042